SVEČANO OTVORENO NOGOMETNO IGRALIŠTE U SMILJANOVOJ GRABI
Dana 19. kolovoza u Donjem Maclju - Smiljanovoj grabi je svečano otvoreno malonogometno igralište čije je uređenje u najvećem dijelu financirala Općina Đurmanec, a na inicijativu Udruge M Klub Macelj, u koju udrugu su se okupili mještani i mladi Smiljanove grabe. Otvorenju su prisustvovali načelnik općine Damir Belošević i njegova zamjenica Ivančica Hrček.
U sklopu prigodnog programa dodjeljena su priznanja donatorima - mještanima koji su donirali svoja zemljišta u svrhu izgradnje igrališta, a to su Biserka Žižak, Zdravko Smiljanec, Janko Smiljanec i Stjepan Šafranko, zatim zahvalnice su dodjeljene i Općini Đurmanec, Gradskoj plinari Krapina, Vodoprivredi Zagreb, Modnoj kući Marija - Donji Macelj, Jurić prometu i Kotki Krapina. Održan je i malonogometni turnir na kojem je sudjelovalo 8 ekipa, prvo mjesto osvojili su domaćini M Klub Macelj, drugo mjesto gosti iz Jezerišća, treće mjesto Gornji Macelj i četvrto mjesto ekipa Mladost Macelj.
Mještani nisu skrivali svoje zadovoljstvo učinjenim, pripremljen je domjenak za sve prisutne,a svečani program su upotpunili i glazbeni gosti, grupa Foršus koja je zabavljala mještane do ranih jutarnjih sati.
[22.08.2017]