Općina Đurmanec Općina Đurmanec

AKCIJA „I TEBE SE TIČE“ U ĐURMANCU

2. veljače 2023. Izdvojeno

U Đurmancu je u srijedu 01. veljače 2023. godine nastavljena kampanja „I tebe se tiče“, nastala  u suradnji Krapinsko-zagorske županije i Doma za žrtve nasilja u obitelji NOVI POČETAK. Riječ je o akciji koja ima za cilj jačanje senzibiliteta građana i osviještenosti o prisutnosti nasilja nad ženama, ali obiteljskog nasilja općenito te šalje jasnu poruku o potrebi prijavljivanja nasilja i podrške žrtvama nasilja u obitelji.  Akcija je započela 25. studenog 2021. godine u Krapini, na Dan borbe protiv nasilja nad ženama. Taj dan znači i početak obilježavanja međunarodne Kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja“. Akcija I tebe se tiče provodi se na području cijele Krapinsko-zagorske županije, u svim gradovima i općinama, na način da se 15 dana odvija u svakoj jedinici lokalne samouprave.

Jučer su table postavljene na šetnici u centru Đurmanca te je time službeno započela ova humanitarna akcija koju su otvorili zamjenica župana Jasna Petek i načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević sa svojim suradnicima.

Načelnik Damir Belošević izrazio je zadovoljstvo što se i Općina Đurmanec uključila u ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju, jer je svaki mali korak na putu da promijenimo stanje u društvu i svijest ljudi oko toga da je nasilje neprihvatljivo bitan, te vjerujemo da će i ova akcija doprinijeti smanjenju nasilja u obitelji.

Načelnik poziva sve mještane Đurmanca da prošetaju šetnicom i pročitaju poruke žrtava nasilja, jer je važno da ne okrećemo glavu od problema, ali i da pružimo ruku podrške žrtvama nasilja.