Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Djeca iz Dječjeg vrtića Đurmanec u subotu upalila prvu adventsku

4. prosinca 2023. Izdvojeno

Započeo je Advent, najradosnije doba u godini kojem se vesele i veliki i mali. Početak radosnog iščekivanja u subotu je u Đurmancu obilježen paljenjem prve adventske svijeće ispred crkve sv. Jurja.

Unatoč susnježici i snijegu okupilo se mnoštvo ljudi, a svijeću su upalila djeca iz najstarije vrtićke skupine Dječjeg vrtića Đurmanec koja su uz pomoć svojih odgojiteljica pripremila i otpjevala prigodne božićne pjesmice.

Molitvu je predvodio župnik fra Vlado Mustač.

Nakon paljenja adventske svijeće, Društvo naša djeca Đurmanec organiziralo je za mališane  prigodno druženje u Pastoralnom centru. Ravnateljica vrtića Jasmina Klasić pročitala im je „Priču o Svetom Nikoli“ koja im je bila jako zanimljiva, a potom je održana i radionica izrade čizmica za Svetog Nikolu, u kojoj su djeca uživala.

Na događanju je bio i načelnik Damir Belošević koji je rekao kako ga doista veseli što su se u program uključili najmlađi mještani općine i za to se uistinu pripremili te su s nestrpljenjem čekali kako bi upalili svijeću. Drugu adventsku svijeću u subotu će upaliti učenici Osnovne škole Đurmanec, nakon čega će u Pastoralnom centru djeca moći poslušati „Priču jedne svijeće“.