Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Đurmanec održalo 44. redovnu izvještajnu skupštinu – donesena je odluka o kupnji zemljišta za novi vatrogasni dom, a dodijeljena su i posebna priznanja

15. ožujka 2023. Izdvojeno

U restoranu Zagorka održana je 44. redovna izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurmanec. Okupljeni su na početku skupštine odali počast poginulim i umrlim vatrogascima, kao i poginulim hrvatskim braniteljima minutom šutnje.

Pozdrav dobrodošlice svim nazočnima uputio je predsjednik DVD-a Đurmanec Krešimir Kralj zahvalivši svima na povjerenju u rad DVD-a.

Izvještaj o aktivnostima u protekloj godini podnio je zapovjednik DVD-a Zlatko Pavić koji je u svom izlaganju iznio da su tijekom 2022.g. odrađena 31 intervencija, od čega 16 požarnih i 15 tehničkih te 30 ostalih intervencija (kontrolirano spaljivanje, probijanje kanala, pranje kolnika i sl.).

Usvojena su sva  izvješća o radu društva u protekloj godini, Nadzornog odbora te o financijskom i materijalnom poslovanju te je donesena odluka o kupnji zemljišta za izgradnju novog vatrogasnog doma.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Đurmanec uručilo je i posebna priznanja za članove društva. Tako je zlatnu vatrogasnu medalju dobio Mijo Družinec, a brončanu Robert Belošević. Brončana vatrogasna plamenica uručena je Ivani Pelin, a priznanja DVD-a su dobili Mario Klasić, Igor Crnogaj, Vedran Pavić, Jurica Škrlec i Vid Horvat.

Spomenica za 10 godina službe u vatrogastvu uručena je Tamari Gretić, a u kategoriji najaktivniji vatrogasci DVD-a Đurmanec nagrađeni su Lea Antolić, Robert Belošević, Jurica Gretić, Dragutin Leljak i Dorian Vincelj.

Skupštini su nazočili i gosti, načelnik Damir Belošević, župnik fra. Vlado Mustač, predstavnik vatrogasne zajednice krapinsko zagorske županije, zamjenik predsjednika Željko Presečki te predstavnici JVP grada Krapine, Lovačkog društvo Macelj Đurmanec, DVD-a Bednja, DVD-a Dragonožec, DVD-a Gornja šemnica, DVD-a Gornje jesenje, DVD-a Gojanec, DVD-a Jazvine,

DVD-a Krapina, DVD-a Pavlovec zabočki, DVD-a Petrovsko, DVD-a Pregrada, DVD-a Prišlin Hum na Sutli, DVD-a Rakitje, DVD-a Tuhelj, DVD-a Vrbno, PGD-a Rogatec i PGD-a Žetale.

Za dobru atmosferu bio je zadužen poznati sastav Optimisti zagorja koji su zabavljali nazočne do ranih jutarnjih sati.