Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Društvo Naša Djeca Đurmanec uspješno organiziralo “Festival Koruze”

28. kolovoza 2023. Izdvojeno

Društvo Naša Djeca Đurmanec s velikim je uspjehom organiziralo “Festival Koruze”, neobičan događaj koji je okupio brojnu djecu iz Općine Đurmanec i šireg područja. Ovaj festival donio je raznovrsne aktivnosti i igre, pružajući priliku djeci da se zabave na otvorenom.

Festival Koruze obilovao je natjecateljskim aktivnostima koje su potakle duh natjecanja i timskog duha među sudionicima. “Ruženje koruze” i prenošenje kuruze “OD KOŠARE DO KOŠARE” bili su samo neki od izazova kojima su se djeca veselo posvetila, a svi sudionici su na kraju dana nagrađeni diplomama koje su oslikavale njihovu hrabrost i trud.

Likovna radionica “Od zrna do slike” privukla je maštovitost mladih umjetnika. Koristeći zrna kukuruza kao svoj glavni alat, djeca su stvarala mozaik na papiru, iskazujući svoju kreativnost na jedinstven i zabavan način. Festival je također ponudio mogućnost “FACE PAINTING-a” kojim su se djeca mogla pretvoriti u svoje omiljene likove.

Naravno, nije nedostajalo ni tradicionalnih poslastica. Pekli su se mladi kukuruzi, a i besplatne kokice su razveselile sve prisutne. Sjajan doživljaj upotpunjen je sinkroniziranim animiranim filmom koji je zaokružio dan.

Društvo Naša Djeca Đurmanec izrazilo je zadovoljstvo uspješno provedenim festivalom, a njihova predsjednica Marina Belošević naglasila je da je Festival Koruze imao za cilj ne samo zabaviti djecu već i promovirati igre na otvorenom te povratiti duh dječje bezbrižnosti i kreativnosti.

-Jako me veseli što smo uspjeli stvoriti ugođaj starinskog štiha i pružiti djeci priliku da se igraju i druže na otvorenom na jedan drugačiji način. „Festival Koruze” poticao je maštovitost i timski duh kod djece te podsjetio naše mjesto na važnost autentične dječje zabave – izjavila je predsjednica Belošević.

Načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević naglasio je kako će Općina uvijek podržavati Udruge i Društva kojima su ciljevi postavljeni na dobrobit društva!

-Iznimno me vesele sve udruge u našoj općini koje se posvećuju djeci i njihovoj dobrobiti, a jedna od njih je i DND Đurmanec. Djeca su budućnost našeg društva i važno je pružiti im podršku, razumijevanje i prilike za razvoj. Nastavit ćemo raditi zajedno kako bismo stvorili siguran i poticajan okoliš za sve naše mlade sugrađane – poručio je načelnik Belošević.