Općina Đurmanec Općina Đurmanec

DVD Đurmanec u subotu organizirao natjecanje za djecu i mladež te 21. Memorijalni malonogometni turnir „Miljenko Škrlec Joža“

21. kolovoza 2023. Izdvojeno

U organizaciji DVD-a Đurmanec, kod Osnovne škole u Đurmancu u subotu je održano vatrogasno natjecanje za pomladak i mladež, odnosno za djecu u dobi od 6 do 16 godina, te Memorijalni malonogometni turnir Miljenko Škrlec Joža.

Vatrogasno natjecanje se provodilo u četiri kategorije, podmladak muški i ženski, te mladež muška i ženska. Tri najbolje plasirane ekipe u svakoj kategorije bile su nagrađene peharima i medaljama, dok je prvoplasirana ekipa muške mladeži i muškog pomlatka osvojila i prijelazni pehar.

Vatrogasne vježbe izvodile su se prema važećem Priručniku za natjecanja vatrogasaca, zajedno sa štafetom u svim kategorijama.

Kako je istaknuo tajnik DVD-a Đurmanec, Mihael Pospiš, ove godine odaziv na natjecanje bio je odličan. Naime, na natjecanje su se prijavile 33 ekipe. Imamo puno ekipa iz naše županije, ali i iz susjednih županija. Tu su ekipe iz Zagrebačke, Varaždinske, Karlovačke pa čak i Sisačko moslavačke županije – rekao je tajnik Pospiš.

Koliko su važni vatrogasci, pa i samo natjecanje, istaknuo je i načelnik Općine Đurmanec, Damir Belošević.

– Vatrogasci su važan dio našeg društva koji su brinu o našoj sigurnosti. Moram pohvaliti naš DVD Đurmanec na svim aktivnostima koje provode kao i organizaciju i provedbu ovoga natjecanja. Kad pogledamo koliko imamo mladeži u vatrogastvu moramo biti na njih ponosni i stoga su važna ovakva natjecanja kroz koja se oni razvijaju i pripremaju da bi postali osposobljeni vatrogasci. Također bitno je djeci usaditi važnost društvenog djelovanja u svrhu dobrobiti društva, što vatrogasci svakako i rade – poručio je načelnik Belošević.

Na natjecanju je bio prisutan ispred Vatrogasne zajednice KZŽ predsjednik Stjepan Skuliber koji je sudjelovao u dodjeli pehara i medalja. Također je istaknuo da je ovo prvo natjecanje nakon jako puno godina na zapadnom djelu naše Županije i ukazao na važnost samih vatrogasnih natjecanja, pohvalio organizaciju a uz sve to poručio kako VZKZŽ pomaže svim vatrogasnim organizacijama koje rade s djecom i potiču rad s mladeži i djece.

Uz sve ostale goste, dodjeli medalja i pehara je prisustvovao i prijatelj DVD-a Đurmanec, predstavnik sponzora i donatora, gospodin Zdravko Kobeščak iz tvrtke Vatropromet, koja je dugi niz godina uz DVD Đurmanec i sa kojim je odlična suradnja. Zahvalio se na pozivu i istaknuo kako je ponosan kada može prisustvovati ovakvim natjecanjima, a pogotovo kad su u pitanju djeca i mladež.

U kategoriji mladež muški pobjedu je odnijela ekipa DVD-a Tugonica-Podgrađe, a u kategoriji mladež ženski DVD Bedekovčina. U kategoriji pomladak muški pobjedu je odnijela ekipa DVD-a Popovača, a pomladak ženski DVD Zlatar.

Nakon vatrogasnog natjecanja, na red je došao Memorijalni malonogometni turnir Miljenko Škrlec Joža, u čast tragično preminulom bivšem zapovjedniku DVD-a Đurmanec. Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa, a pobjedu je odnio domaćin, DVD Đurmanec, dok je drugo mjesto mjesto pripalo ekipi Bauštelci, a treće mjesto odnijela je ekipa SD Zagorska sela CB Kod Tonija.