Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Hvale vrijedna akcija: DV Đurmanec predao donaciju igračaka OB Zabok: „Djecu u vrtiću potičemo na  razvijanje empatije, suosjećanja i pomaganje drugima u potrebi”

12. siječnja 2024. Izdvojeno

Dječji vrtić Đurmanec osim svojih redovnih aktivnosti koje provodi s djecom, pokazuje i svoju humanu stranu i razumijevanje za druge. Tako ove pedagoške godine sve odgojno-obrazovne skupine provode projekte s ciljem razvijanja humanih vrijednosti kod djece svih uzrasta.

Jedan od tih hvalevrijednih projekata je donacija igračaka Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Sve je počelo na inicijativu odgojiteljica i djece iz odgojno-obrazovne skupine „Zmajčeki”, a igračke su u četvrtak Odjelu pedijatrije predale ravnateljica Dječjeg vrtića Đurmanec Jasmina Klasić, pedagoginja Kristina Petrak, odgojiteljica Dubravka Topolovec Krkalo i zdravstvena voditeljica Margareta Šošić.

Više je o samom projektu rekla ravnateljica vrtića Jasmina Klasić.

–  Pokrenuli smo akciju prikupljanja didaktičkih igračaka, slikovnica, bojica, bojanki te manjih igračaka, kako bi se djeci koja čekaju pregled skratilo vrijeme na kvalitetan i veseo način. Akcija se proširila i na ostale odgojno-obrazovne skupine u našem dječjem vrtiću. Zahvaljujem svim roditeljima koji su sudjelovali i u suradnji s odgojiteljicama poticali svoju djecu na razvijanje empatije, suosjećanja i pomaganje drugima u potrebi – istaknula je ravnateljica Klasić i dodala kako su u suradnji s roditeljima, darovali i dvije potrebite obitelji s područja Općine i to namirnicama, higijenskim potrepštinama te odjećom i obućom.

– Veselimo se budućim suradnjama i sličnim aktivnostima koje ćemo i dalje rado provoditi u našem vrtiću – zaključila je Klasić.

Donaciju igrački su primili voditelj Odjela dr. Boris Adašević i glavna sestra Sanja Kleflin te ujedno zahvalili vrtiću na trudu i donaciji koja će zasigurno razveseliti sve mališane koji prođu kroz Odjel pedijatrije.