Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Krenula prva uključenja na optičku mrežu, javite se i vi za izvedbu priključka na vašem objektu

23. ožujka 2023. Izdvojeno

Nakon što je u listopadu prošle godine predstavljen projekt izgradnje optičke infrastrukture na području grada Krapine i općina, Jesenje, Petrovsko i Radoboj i Đurmanec, započela su i prva uključenja korisnika na optičku mrežu Hrvatskog Telekoma.

Riječ je o strateškom projektu vrijednom gotovo 8 milijuna eura. Hrvatski Telekom će investirati više od 4,9 milijuna eura, dok će preostali iznos sufinancirati Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Ovim je projektom brzim i ultrabrzim internetom obuhvaćeno  više od 9 tisuća korisnika, a ovih su dana imali prilike isprobati sve prednosti širokopojasnog pristupa internetu.

Velik je značaj ovog projekta i za Općinu Đurmanec, a sve s ciljem digitalnog povezivanje gradova, općina i ruralnih dijelova Hrvatske. Njegovom realizacijom unaprijedit će se korištenje usluga poput e-Građani, e-škole, e-zdravlje.

-Ovo je strateški projekt za našu općinu i šire zagorsko područje koji će našim stanovnicima uvelike olakšati svakodnevicu. Digitalizacijom mnogih usluga brojne će administrativne poslove lakše obavljati bez dosadnih čekanja na šalteru. Drago mi je da će nam u svega par klikova sve biti nadohvat ruke čime se svrstavamo uz bok brojnim razvijenim sredinama. Širenje optičke mreže uvelike će doprinijeti i razvoju poduzetništva na području naše općine što me posebno veseli – poručio je načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević i pozvao sve zainteresirane za izvedbu priključka na vlastitom objektu da se jave.

Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail adresu: prikljucak-durmanec@t.ht.hr

U narednom periodu djelatnici Hrvatskog Telekoma obilazit će stanovnike na navedenim područjima i osobno prikupljati Liste interesa za realizaciju optičkih priključaka.

Mreža koju će Hrvatski Telekom izgraditi u sklopu ovog projekta bit će otvorena, što znači da će svi ostali operatori i davatelji usluga elektroničkih komunikacija imati otvoren pristup mrežama te će, isto kao i HT, biti u prilici nuditi svoje maloprodajne širokopojasne usluge krajnjim korisnicima na području koje projekt obuhvaća.