Općina Đurmanec Općina Đurmanec

KUD Đurmanec je gostovao na internacionalnom festivalu u Ohridu ( Makedonija ) od 14.07 – 18.07.2022 godine

26. srpnja 2022. Izdvojeno

Vijesti

KUD Đurmanec je gostovao na internacionalnom festivalu u Ohridu ( Makedonija ) od 14.07 – 18.07.2022 godine.
Uz organizirano razgledavanje grada Ohrida, posjet Manastiru Sv. Naum te defile učesnika kroz grad, u programu su se predstavili predstavnici Orkestralaca iz Poljske, Dance Theatre iz Češke Republike, Leskovaćki crkveni ansambl tradicionalne srpske muzike „Branko“ Leskovac Srbija, Halubajske mažoretkinje „Viškovo“ Hrvatska te tamburaška i pjevačka sekcija KUD-a Đurmanec.

Tamburaška sekcija uspješno je izvela skladbe – „Zraslo nam je jedno drvce“, „ Na raskršću“ te „Tonka“ sa vokalnim solistom Darkom Debeljak.

Ženska vokalna sekcija je u pratnji tamburaša izvela dvije pjesme – „Čakala te bum“ i „V dolini tihi“ pod budnim okom muzičkog voditelja Siniše Miklauzić.

Svi članovi su se sretno vratili, prepuni doživljaja, novih iskustava i sa željom da se takva gostovanja i u buduće planiraju jer je to prezentacija KUD-a, Općine i cijele Hrvatske, upoznavaju se novi ljudi, kulture i običaji.

Ovim putem također Vas sve zainteresirane pozivamo da nam se pridruzite od jeseni u plesnoj, pjevačkoj ili sviračkoj sekciji, kako bismo očuvali našu tradiciju.