Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Mali fašnik u Đurmancu ponovno oduševio: Djeca prošetala u maštovitim maskama, zabavila se uz pjesmu i ples, a nabolje maskiranim grupama dodijeljene su i nagrade 

15. veljače 2024. Izdvojeno

U utorak je u Đurmancu održan Mali fašnik u kojem su sudjelovali najmlađi mještani općine, djeca iz Dječjeg vrtića Đurmanec i Osnovne škole Đurmanec.

Prošetali su šetnicom, a nakon toga sve svi okupili na igralištu osnovne škole i održali prekrasan program, uz pjesmu i ples.

Mještani su tako imali priliku uživati u najveselijim i najmaštovitijim maskama – od  zubića, Rubikovih i Lego kocki, žabica, zebra, žirafa, pa do gljiva muhara, Spužve Bob i kuhara.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Đurmanec Jasmina Klasić rekla je kako su u programu sudjelovale sve odgojne skupine DV Đurmanec.

– U suradnji sa školom smo organizirali program u kojem su djeca jako uživala i zahvaljujemo se na suradnji. Dodijeljene su nagrade za najbolje maske, tako je u kategoriji predškolske djece nagradu osvojila odgojna grupa „Zmajčeki“ koji su bili maskirani u žirafe i zebre, afričke životinje – istaknula je ravnateljica Klasić.

Ravnatelj Osnovne škole Đurmanec Krešimir Kralj je kazao kako su iz škole sudjelovala djeca od prvog do četvrtoga razreda i PŠ Putkovec.

– Svaki razred je bio jedna grupa, a nagradu je u kategoriji školske djece osvojio 2. razred koji je bio masiran u gljive muhare. Bilo je to jedno lijepo druženje uz krafne i čaj – naglasio je ravnatelj Kralj.

 Program je vodila učiteljica Marina Belošević, a stručni žiri bili su domari iz škole i vrtića.

Krafne i nagrade za najbolje maske financirala je Općina Đurmanec.