Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Na prvu kestenijadu Društva naša djeca Đurmanec odazvao se velik broj ljudi: Bilo je zabavno i veselo, pekli su se ukusni kesteni, izrađivali ukrasi te prikazalo paljenje vatre

24. listopada 2023. Izdvojeno

Ove nedjelje je Društvo naša djeca Đurmanec na igralištu Udruge za šport, rekreaciju i kulturu u Gornjoj Podbrezovici organiziralo svoju prvu kestenijadu.

Kestenijada je bila jako dobro posjećena, odazvao se velik broj roditelja i djece, bilo je zabavno i veselo, a moglo se naći za svakoga ponešto – od ukusnih pečenih kestena, radionica za djecu, ali i roditelje, pečenih snakeova, a bio je tu i prikaz vatre te način paljenja vatre koji su organizirali članovi Planinarskog društva „Husni“.

Predsjednica DND-a Đurmanec Marina Belošević bila je iznimno zadovoljna odazivom te svime što su pripremili.

-Napravili smo radionice za djecu, točnije izrađivali smo ukrase za Advent i sve što se izradilo, za to će ljudi moći donirati novac i tako si doma ponijeti ukras. Mogu reći da smo se svi dobro zabavili i sigurno ćemo nešto takvo ponoviti, odnosno napraviti još sličnih radionica. Moram dodati da je muški dio ekipe pekao ukusne kestene za najmlađe i roditelje – istaknula je Belošević i dodala kako su do sada druženja organizirali kod Osnovne škole Đurmanec, a sada su se htjeli proširiti, odnosno napraviti događanje u nekom drugom mjestu, da dođe još više roditelja s djecom.

DND-u je ususret izašla Udruga za šport, rekreaciju i kulturu Gornja Podbrezovica na čijim prostorima su napravili kestenijadu, te Planinarsko društvo „Husni“  koje je napravilo prikaz vatre i baklje, pojasnila je predsjednica DND-a i još jednom napomenula kako Udruga djeluje isključivo za djecu i njihovu dobrobit, želi ih se uključiti i aktivirati.

 -Na radionicama radimo više manje s prirodnim materijalima i želimo djecu odvratiti od mobitela i ekrana, želimo da djeca rade rukama i tako potičemo razvoj motorike i drugih sposobnosti, a i djeca imaju priliku igrati se i družiti – zaključila je Belošević.

Na kestenijadi je bio i podržao je načelnik Damir Belošević.