Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Nastupi KUD-a Đurmanec u proteklih nekoliko mjeseci

24. listopada 2023. Izdvojeno

Članice vokalnog sastava KUD-a Đurmanec „Lire“ sudjelovale su 9. srpnja 2023. na Koncertu „La musica di notte“ u Pregradi. Vokalni sastav „Strune“ iz KUD-a Pregrada održale su samostalan koncert te su naše „Lire“ izvele tri pjesme na tom događaju. Bio je to opušten koncert na terasi Gradske kavane u Pregradi, a „Strune“ i „Lire“ zajedno su izvele pjesmu „La musica di notte“  kojom su zatvorile ljetnu sezonu koncerata.

KUD Đurmanec sudjelovao je na festivalu „Vinske popevke i napitnice“ u sklopu manifestacije „Branje grojzdja“ Pregradi. Festival se održao 22. rujna 2023. na Trgu Gospe Kunagorske te su članice ŽVS „Lire“ uz pratnju tamburaškog sastava KUD-a Đurmanec osvojile prvu nagradu za najbolju izvedbu stare pjesme „Mi smo dekle fajne“.

Članovi KUD-a Đurmanec bili su i na manifestaciji „Sijelo uz tamburicu“ u društvenom domu „Stjepan Pintarić“ u Velimirovcu 14. rujna 2023. KUD Đurmanec predstavio se nastupom Vokalnog sastava „Lire“ sa 4 pjesme uz pratnju tamburaša te su se i tamburaši predstavili s nekoliko instrumentalnih izvedbi. Nadamo se da će KUD „Tamburica“ iz Velimirovca uzvratiti dolazak na našu sljedeću veliku manifestaciju za Jurjevo u Đurmancu.