Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Obilježen Dan Općine Đurmanec i Župe Svetog Jurja

25. travnja 2023. Izdvojeno

Na misno slavlje stigao i potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved

Svečanim misnim slavljem u nedjelju na sam blagdan Svetog Jurja kao i brojnim drugim događanjima Općina Đurmanec ovog je vikenda proslavila Dan Općine. Mnoštvo vjernika okupilo se u nedjelju na misnom slavlju u župnoj crkvi Svetog Jurja.

Uz predstavnike lokalne izvršne vlasti te javnog života Općine na svetu misu stigao je i prvi potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved.

-Na već tradicionalan način obilježili smo Dan općine, blagdan našeg zaštitnika Svetog Jurja i škole. Ovom prilikom još jednom svim našim mještankama i mještanima čestitam Dan Općine, i Župe te zahvaljujem svima koji su u proteklih godinu dana svojim radom, znanjem i trudom doprinijeli daljnjem razvoju naše općine  -poručio je načelnik Općine Damir Belošević te je posebnu zahvalu uputio potpredsjedniku Vlade i ministru Medvedu na dolasku u Đurmanec u povodu obilježavanja Dana općine.

Inače, vikend je bio prebogat sadržajima. Subotnji događaji započeli su kupom Općine u sportskom ribolovu. Najbolji su bili članovi ŠRD Stubaki – Stubičke Toplice zatim ŠRD Gorica Pregrada te na 3. mjestu ŠRD Jezerea Bedekovčina.

Popodnevni program tog dana obilježile su sportske aktivnosti među kojima malonogometni kup na igralištu Gornja Podbrezovica te turniru u beli i pikadu.

Prvo mjesto u malom nogometu osvojila je ekipa Đurmanca koja je u finalu bila bolja od momčadi Lukovčak. Treće mjesto pripalo je Putkovcu dok je ekipa Maclja zauzela četvrto mjesto. Najbolji u beli bili su Marjan i Zdravko Horvat dok je prvo mjesto u pikadu osvojila Katarina Horvat.

Prije misnog slavlja u nedjelju izaslanstvo Općine na čelu s načelnikom Beloševićem i predsjednicom Vijeća Ivančicom Hrček te članovima Udruge hrvatskih branitelja Sv. Juraj Đurmanec zapalili su svijeće kod spomen obilježja prvom poginulom branitelju iz Krapinsko-zagorske županije Željku Paviću – Kalcu.

U nedjelju je održano i natjecanje u gađanju na glinene golubove te gađanje zračnom puškom. Prvo je mjesto pripalo Lovačkom Društvu Orao iz Gornje Stubice. Slijede LD Ptuj te LD Kuna iz Pregrade. Pojedinačno prvo mjesto osvojio je Robert Kolarić, drugo Mladen Čehko, a treće Mario Horvatek. U gađanju zračnom puškom prvo mjesto osvojio je Antonio Leško, drugo Matej Kosmat, a treće Marijan Peček. Dok je nagrada za fair play pripala Robertu Kolariću.