Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Ocjenjivanje vina povodom Dana Općine: zaprimljena 54 uzorka, njih 14 nagrađeni zlatom

29. travnja 2024. Izdvojeno

Program obilježavanja Dana Općine Đurmanec je nastavljen i u četvrtak kada je održano ocjenjivanjem vina vinara s područja Općine. Okupljanje je održano u Zadružnom domu Hromec.

Na ocjenjivanje vina zaprimljena su 54 uzorka što je pred članove ocjenjivačke komisije u sastavu Jasminka Šaško, Mare Miošić Greblički i Igor Horvat, stavilo vrlo odgovoran zadatak. Nakon kušanja i ocjenjivanja svih kriterija, odlučeno je da se 14 uzoraka nagradi zlatom, 31 uzorak srebrom, a pet uzoraka broncom. Četiri uzorka su odbačena.

– I ovo ocjenjivanje vina je pokazalo da naši vinari i vinogradari rade vrhunsku vinsku kapljicu. Rezultati ne čude s obzirom koliko se znanja, rada i truda ulaže u obrađivanje vinograda i vođenje brige o vinskim podrumima. S obzirom na vinogradarsku tradiciju ovoga kraja, program Dana Općine Đurmanec morao je biti obogaćen i jednim događanjem koji uključuje i naše vinare – rekao je općinski načelnik Damir Belošević.

Nakon službenog dijela programa i podjele nagrada, druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak za sve okupljene.OdgovoriOdgovori svimaProslijedi