Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Održana završna konferencija u sklopu projekta “Žene za Zagorje 3”

17. srpnja 2023. Izdvojeno

Dana, 14. srpnja 2023 godine u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Krapina održana je završna konferencija projekta Žene za Zagorje 3 čiji je nositelj Gradskog društvo Crvenog križa Krapina. Završnoj konferenciji su, uz nositelja projekta i projektne partnere, prisustvovali i partneri na projektu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 196.793,24 EUR, a započeo je 12.12.2022. potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojim su Gradskom društvu Crvenog križa Krapina dodijeljena bespovratna sredstva u 100%-tnom intenzitetu     potpore u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., odnosno 85 % je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Trajanje projekta je 8 mjeseci i provodio se na području 4 jedinice lokalne samouprave, odnosno na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

U projektu je zaposleno 30 žena od 16.01.2023. do 31.07.2023. koje pružaju potporu i podršku za 180 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, a koje su svi partneri identificirali zajednički.

Završna konferencija započela je pozdravnim govorom ravnatelja Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina, Davora Šimunovića prilikom kojeg je prisutnima obznanio kako se nada što skorijem raspisivanju poziva za nastavak ovog hvalevrijednog projekta.

Nakon uvodnog obraćanja predstavio je tijek i ostvarene ciljeve projekta Žene za Zagorje 3.

Prisutnima su se također obratili:

u ime partnera, Grada Krapine, Mladen Gregurović, predsjednik gradskog vijeća

u ime ravnatelja HZZ-a Ante Lončara iz Područnog ureda Krapina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje,Vesna Hriberski

u ime Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Sergej-Augustin Erdelja, v.d. predstojnik

Svi govornici su istaknuli važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu i iskazali velik interes za nastavak  uspješne suradnje. Smatraju da je od izuzetne važnosti raditi na socijalnom uključivanju nezaposlenih žena, te starijih i nemoćnih osoba u društvo.

Prisutni su ostali na druženju uz prigodni domjenak, gdje su se uz osvježenje dodatno družili i razmjenjivali iskustva, kako bi ojačali partnersku koheziju i mogli ostvariti što bolju suradnju u budućim projektnim i ostalim aktivnostima.