Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Općina Đurmanec bogatija je za još jedno dječje igralište vrijedno gotovo 53 tisuće eura

21. listopada 2023. Izdvojeno

Da u Općini Đurmanec brinu o svojim najmlađim stanovnicima, pokazuje još jedno izgrađeno dječje igralište koje je otvoreno ovog petka. Radi se o dječjem igralištu u naselju Ravninsko, a vrijednost radova iznosi 52.918,75 eura.

Projekt je inače sufinanciran preko natječaja “Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje i proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo” što je potvrdio i Upravni odbor Lokalne akcijske grupe „Zeleni bregi” koji je za ovaj projekt dodijelio 41 bod. Odluku Upravnog odbora LAG-a „Zeleni bregi” potvrdila je i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je osiguran iznos potpore od 32.917,22 eura, dok je preostali iznos osiguran iz Općinskog proračuna.

Radovi na igralištu započeli su u srpnju i završili su prije roka, i to čak mjesec dana, a kako je istaknuo načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević, ovo igralište bit će novo mjesto za igru, zabavu te rekreaciju.

-Općina Đurmanec kontinuirano, koliko je u našoj mogućnosti, ulaže u našu djecu i mlade kako bismo im pružili jednake mogućnosti za život, rast i razvoj. Ipak su djeca, kao što sam već rekao, temelj budućnosti društva i na njima svijet ostaje. Ovo igralište bit će centar društvenih zbivanja gdje će se naši najmlađi moći igrati, družiti sa svojim vršnjacima, ali i rekreirati. Mnogi stručnjaci danas naglašavaju koliko je važno najmlađe maknuti od mobitela, laptopa, tableta i da određeni dio slobodnog vremena provede u nekoj aktivnosti na otvorenom. Upravo ovo igralište pruža takvu mogućnost – rekao je načelnik Belošević.

Ujedno je dodao kako Općina Đurmanec ovim projektom nastoji još više unaprijediti društvenu infrastrukturu i na taj način najmlađim stanovnicima pružiti jedno sigurno i poticajno okruženje u kojem će se nesmetano moći razvijati.

Predsjednik Udruge za sport i rekreaciju “Ravninsko” Dražen Leljak uime svih mještana, udruge zahvalio se Općini, kao i LAG-u Zeleni brijegi na sufinanciranju ovog značajnog projekta za Ravninsko.

-Imali smo velikih problema vezanih uz pristup igralištu, ali riješili smo sve na zadovoljstvo svih. Velika je to stvar za Ravninsko jer u zadnjih 30 godina nijedna takva infrastrukturna stvar se nije napravila. Nadamo se da će Općina i dalje podržavati naše projekte koji slijede – rekao je Leljak.