Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Općina Đurmanec potpisala Sporazum o bratimljenju sa Občinom Benedikt i 5 ostalih partnera

15. srpnja 2022. Izdvojeno

Vijesti

Općina Đurmanec potpisala Sporazum o bratimljenju sa Občinom Benedikt i 5 ostalih partnera

U Obćini Benedikt u Sloveniji, u razdoblju od 7. do 9. srpnja 2022. godine u sklopu projekta B-LIVE Programa Europa za građane okupilo se 7 partnera iz pet europskih zemalja i to: Obćina Benedikt – Slovenija, Koprivničko-križevačka županija – Hrvatska, Stadtgemeinde Bad Radkersburg – Austria, Općina Đurmanec, Spolupracou pre lepšiu buducnost Velky Mader – Slovačka, Obec OKOČ – Slovačka, Perenye Kozseg Onkormanyzata – Mađarska. Glavna tema ovog projekta bila je kako oživjeti i ponovno učiniti ruralna područja EU kao temelj vrijednosti europeizma.
Cilj programa B-LIVE i okupljanja navedenih sudionika je bio da kroz otvorene panel rasprave i radionice projektni partneri identificiraju mogućnosti, ponude rješenja i podijele svoje uspješne priče na različitim poljima u području revitalizacije sela. Kao glavni rezultat ostvarenih ciljeva programa trebao bi biti aktiviranje mladih na selu kroz aktivnosti koje će izraziti pozitivan potencijal i vrijednost kulturne i prirodne baštine.
U provedbi projekta kroz tri dana programa aktivno je sudjelovalo više stotina sudionika, posebno mladih, a u sklopu Programa su se organizirala i razna društvena i kulturna događanja koja je sa svojim nastupom na zaključnom koncertu u Crkvi Trije Kralji uveličao KUD Đurmanec sa svojom tamburaškom i pjevačkom sekcijom.
Općina Đurmanec je sa svojim predstavnicima u sva tri dana održavanja programa aktivno sudjelovala u panel radionicama, okruglim stolovima, kulturnim događanjima, Graharijadi i ostalim aktivnostima.