Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Općina Đurmanec raspisala Javne natječaje: Za projekte i programe udruga osigurano 37.350 eura a za dodjelu financijske potpore sportsko-rekreacijskim udrugama za kapitalna ulaganja 39 tisuća eura.

29. veljače 2024. Izdvojeno

Općina Đurmanec nastavlja brigu o svojim vrijednim udrugama. Naime, raspisan je Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro na području općine Đurmanec za 2024. godinu, za što je u Proračunu osigurano 37.350 eura.

Pritom je 13.200 eura namijenjeno za programe udruga u kulturi, tehničkoj kulturi i očuvanju kulturne baštine, 11.900 eura za programe udruga u sportu i rekreaciji, 7750 eura za programe udruga u socijali, zdravstvu, pravima branitelja te 4500 eura za programe udruga u gospodarstvu i zaštiti okoliša te poljoprivredi, ali isključivo za programe koji se realiziraju na području općine Đurmanec.

Kako je rekao općinski načelnik Damir Belošević, Općina je oduvijek podržavala rad svojih udruga.

– Udruge su zaslužne za bogat društveni život u našoj općini, a osim toga, one doprinose i potiču razvoj i napredak Đurmanca. Sretan sam što na području općine djeluje zaista velik broj udruga koje se bave raznim aktivnostima, organiziraju događanja te svojim radom čuvaju našu kulturu, tradiciju i baštinu. Kao i dosad, i ove ćemo godine udrugama biti na raspolaganju kao partner pri provedbi njihovih programa i projekata. Financijskim sredstvima im nastojimo pomoći u stvaranju bolje, za život ugodnije sredine u kojoj će mještani svih generacija imati na raspolaganju kvalitetan društveni sadržaj – rekao je načelnik Belošević te pozvao udruge na daljnju suradnju i da se prijave na Natječaj.

Svaka udruga može prijaviti i ugovoriti maksimalno tri projekta ili programa u okviru ovog Natječaja, na razdoblje provedbe do kraja 2024. godine.

Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa na Javni poziv je 30 dana, odnosno zaključno s 27. ožujka 2024. godine, a detaljne informacije o Javnom pozivu, kao i svi potrebni na obrasci dostupni su na službenoj internetskoj stranici Općine Đurmanec.

Općina Đurmanec objavila je ujedno i Javni natječaj za dodjelu financijske potpore sportsko-rekreacijskim udrugama za kapitalna ulaganja na području općine Đurmanec u 2024. godini vrijedan 39 tisuća eura.

Radi se o kapitalnim ulaganjima poput uređenja i asfaltiranja nogometnih igrališta, uređenja objekata i ostalih sadržaja u sklopu sportskih terena, uređenje dječjih igrališta i sličnih ulaganja isključivo na području općine Đurmanec.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu odnosno programu u području sporta je 132,00 eura, a najveći iznos do maksimalno 9 tisuća eura.

– Općina Đurmanec kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu na području općine, stoga smo odlučili raspisati natječaj kako bismo pomogli našim sportskim udrugama kako bi još više unaprijedili infrastrukturu koja je važna za dobre temelje razvoja sporta i rekreacije na području općine – poručio je načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević.

Dodajmo da svaka udruga može prijaviti i ugovoriti najviše dva projekta, odnosno programa. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa je do srijede 27. ožujka 2024. godine.

Ostale detaljne informacije, kao i obrasce potrebne za prijavu projekata i programa, mogu se pronaći na službenim internetskim stranicama Općine Đurmanec.