Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Najmlađi stanovnici Đurmanca još jednom pokazali da na mladima svijet ostaje: predstavom i veselim i kreativnim radionicama vrtićarci proslavili Dan Općine

24. travnja 2023. Izdvojeno

Priopćenje za medije 21.04.2023.

Dječjim vrtićem Đurmanec ovih su dana vladali smijeh, veselje i kreativnost. Naime, povodom Dana Općine Đurmanec, i najmlađi stanovnici pripremili su sadržajan program u kojem su uživala sva djeca s područja općine, ne samo polaznici tamošnjeg vrtića.

Da se vrtićarci uvijek rado uključuju u sva događanja na području Općine, potvrdila je i ravnateljica Dječjeg vrtića Đurmanec Jasmina Klasić najavivši kako će u ponedjeljak u tamošnjoj osnovnoj školi održati priredbu.

-Naš vrtić se uvijek uključuje u sva događanja koja organizira Općina, a drago mi je da su djeca u sadržajnom programu kojeg smo pripremili doista uživala. On je bio namijenjen svoj djeci s područja Općine i njihovim roditeljima, ne samo polaznicima vrtića, a mogu reći da je odaziv bio odličan. Osim što su se naši najmlađi zabavili, važno je i da su proveli kvalitetno vrijeme s roditeljima koji su, vjerujem, dobili i poneku ideju kako da kod kuće kvalitetno provode vrijeme sa svojom djecom – rekla je Klasić zahvalivši roditeljima na jako lijepom odazivu.

Tako je u srijedu prvo održana predstava odgojiteljica pod nazivom „Djedova pogača”. One su pripremile lutke i scenu te pred brojnom publikom izvele predstavu, nakon čega su uslijedile kreativne radionice. Djeca su na radionici „ecOrigami” od papira izrađivala životinjice, a od šljokica i naljepnica okvire za slike, dok su na „Plesu kistovima” bojili oblutke od drva. Uz to, održana je i radionica pod nazivom „Igram se i učim” gdje su mališani zajedno sa svojim roditeljima igrali edukativne igre.

Uz zabavni i kreativni dio programa, Dječji vrtić Đurmanec u četvrtak je za roditelje pripremio i predavanje pod nazivom „Djeca i ekrani” s ciljem da im ukaže na štetnost pretjerane izloženosti ekranima i potakne da njihova djeca što više vremena provode vani, na svježem zraku.

Zadovoljstvo što su se u proslavu Dana Općine i ove godine uključili njihovi najmlađi stanovnici izrazio je i načelnik Damir Belošević.

– Drago mi je što se naš Dječji vrtić uvijek uključuje u razna događanja i manifestacije na području naše Općine jer ih vrtićarci svojim plesom, pjesmom, veseljem i kreativom dodatno obogaćuju. Sve što radimo, radimo zbog svojih mještana, a posebno mladih na kojima svijet ostaje. Upravo zbog toga uvijek veseli vidjeti da naši najmlađi imaju odlične uvjete za odgoj i obrazovanje, da su sretni, veseli i aktivni i da od malih nogu vole svoju Općinu – rekao je načelnik Belošević.