Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Osnovana Udruga “Društvo Naša Djeca Đurmanec”: Poticanje sretnog i kreativnog djetinjstva u Općini Đurmanec

21. srpnja 2023. Izdvojeno

Udruga “Društvo Naša Djeca Đurmanec”, koja djeluje na području Općine Đurmanec, posvećena je osmišljavanju i organiziranju slobodnog vremena djece predškolske i školske dobi. Njezini ciljevi obuhvaćaju ne samo organizaciju raznih dječjih aktivnosti, već i pružanje podrške roditeljima i djeci u njihovom razvoju, odgoju i ostvarivanju prava.

Predsjednica novoosnovanog DND-a Đurmanec, Marina Belošević, odnedavno vodi udrugu s predanim ciljem pružanja podrške djeci i njihovim obiteljima u zajednici. Kroz brojne aktivnosti i inicijative, udruga nastoji stvarati poticajno i kreativno okruženje za djecu te promicati njihov zdrav i sretan razvoj.

– Naime, u svrhu pokretanja DND-a u Općini Đurmanec održale su se razne aktivnosti ispred Osnovne škole Đurmanec. Djeca su uživala u aktivnostima koje su za njih pripremile vrijedne volonterke, a sve kako bi privukle članove i pokrenule osnivanje Društva Naša djeca Općine Đurmanec, te omogućile djeci kvalitetno druženje i zabavu uz razne aktivnosti. Djeca su uživala u raznim likovnim aktivnostima, izradi mozaika, street art – u, kao i sportskim natjecateljskim aktivnostima – pojasnila je predsjednica DND-a.

Na osnivačkoj skupštini koja je održana prije desetak dana uz izbor vodstva udruge istaknuti su ciljevi udruge svi usmjereni prema unapređenju kvalitete života djece u Općini Đurmanec. Pripremljen je i godišnji plan aktivnosti za djecu koji uključuje raznovrsne događaje. U Udruzi planiraju prikupljanje donacijskih sredstava za realizaciju projekata, organiziranje humanitarnih akcija te sudjelovanje u manifestacijama unutar Općine Đurmanec.  Također, u planu je i suradnja s školom kako bi  se i malo starija djeca uključila u aktivnosti.

Dječji tjedan ćemo obilježiti prvi tjedan u listopadu s raznim aktivnostima – objasnila je predsjednica Marina Belošević.

Jedan od najavljenih događaja je i festival “Koruze” u suradnji s lokalnim udrugama, koji će sadržavati radionice za djecu inspirirane temom kukuruza, a na kojem će djeca imati priliku sudjelovati na aktivnostima – od pečenja i kuhanja kukuruza i kokica do izrade anđela od kukuruzovine.  Predsjednica DND-a istaknula je kako se i Božićni period planira obilježiti brojim radionicama za djecu – rekla je Belošević.

Ovaj hvalevrijedan projekt okuplja više od 20 volontera, a broj podržavatelja Udruge raste svakodnevno. Zadovoljan što je na prostoru općine formiran DND je i načelnik Damir Belošević.

-Ponosan sam i zadovoljan što doprinosimo sretnom i kreativnom odrastanju djece. Ovakve aktivnosti za djecu su usmjerene prema stvaranju poticajnog okruženja i omogućavanju kvalitetnog slobodnog vremena na otvorenom. Vjerujem da boravak na svježem zraku i sudjelovanje u raznovrsnim dječjim aktivnostima igraju ključnu ulogu u razvoju zdrave i sretne djece – rekao je načelnik.