Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Počinje obnove prometnice prema dječjem vrtiću i osnovnoj školi u Đurmancu. Apel svim sudionicima u prometu za strpljenje i poštivanje nove, privremene regulacije u prometu

10. svibnja 2023. Izdvojeno

U četvrtak započinje rekonstrukcija i obnova nerazvrstane ceste (NC 12) koja vodi prema Osnovnoj školi Đurmanec i Dječjem vrtiću Đurmanec a radovi će trajati do kraja kolovoza. Budući se radi o prometnici kojom roditelje dovoze svoju djecu u školu i vrtić izvođač radova Krakom d.o.o. osigurat će novu, privremenu regulaciju prometa ali uz određena ograničenja.

-Krećemo u obnovu ceste prema našoj školi i vrtiću kako bi dovršetkom radova dobili suvremenu i sigurnu prometnicu koja će jamčiti veću sigurnost u prometu posebice naših mališana i osnovnoškolaca koji ju najčešće koriste. Za vrijeme trajanja radova organizirat će se privremena regulacija koja će značiti i određena ograničenja. Apeliram na sve sudionike u prometu na strpljenje i da poštuju nove upute a sve s ciljem kako bi se radovi mogli nesmetano odvijati ali i da istovremeno naši najmlađi budu sigurni u prometu – poručio je načelnik Općine Đurmanec, Damir Belošević, u povodu početka radova.

Dodao je kako je nužnost da radovi započnu ovih dana s ciljem dovršetka do početka idućeg školske godine. Inače, sama rekonstrukcija prometnice odnosno njena obnova iznosi 473.717,19 eura. Iz Fonda solidarnosti osiguran je iznos od 260.555,15 eura dok je Ministarstvo unutarnjih poslova za taj projekt izdvojilo dodatnih 95 tisuća eura.

Preostali dio osigurat će se iz proračuna Općine Đurmanec. Ovim projektom uredit ćemo spomenutu prometnicu te povećati sigurnost u prometu u blizini škole i vrtića što je ujedno i glavni cilj projekta – poručio je načelnik Beliošević te još jednom pozvao sve sudionike u prometu na strpljenje i poštivanje nove, privremene regulacije u prometu.