Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Sanacija nerazvrstanih cesta u općini Đurmanec.

10. ožujka 2023. Izdvojeno

U Općini Đurmanec kreće sanacija triju nerazvrstanih cesta vrijedna 2 milijuna kuna u cilju  veće prometne sigurnosti

Na području Općine Đurmanec kreće sanacija triju oštećenih nerazvrstanih cesta. Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 2 milijuna kuna za koju su u Općinu stigla bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Ovo je još jedan dokaz da Općina Đurmanec veliku pažnju pridaje prometnoj sigurnosti, kao i sigurnosti svojih mještana i njihove imovine te da značajna sredstva ulaže u modernizaciju i održavanje prometne i komunalne infrastrukture.

Sanirat će se nerazvrstane ceste Pavlekovići u naselju Hlevnica, Posilovići u naselju Prigorje te Priglazda u naselju Đurmanec, a ukupna vrijednost ovih radova koje će izvoditi tvrtka Colas Hrvatska je oko 257.130,53 eura. Radovi kreću kroz tjedan dana a rok izvođenja je 90 dana. Ovim putem molimo mještane za strpljenje u vrijeme izvođenja radova.

– Radi se o važnoj investiciji kojom ćemo podići prometnu sigurnost na ovim nerazvrstanim cestama i našim mještanima omogućiti kvalitetniji pristup do njihovih domova, zemljišta ili vikendica. Kontinuirano ulažemo značajna sredstva u modernizaciju i sanaciju prometnica na svom području, a drago mi je što smo za projekte sanacije ovih triju nerazvrstanih cesta uspjeli osigurati bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije. Ovim projektima definitivno pokazujemo da je ulaganje u infrastrukturu jedan od prioriteta ove općinske uprave – rekao je načelnik Damir Belošević.