Općina Đurmanec Općina Đurmanec

U nedjelju održan još jedan Đurmanečki fašnik: Velike i male maškare traktorima prošle općinom, te pjesmom i plesom uveseljavale mještane

13. veljače 2024. Izdvojeno

Ni kiša, ni loše vrijeme nije smetalo veselim maškarama na Žurmanečkom fašniku u nedjelju u Đurmancu. Mnoštvo velikih i malih maskiranih sudionika, pjesmom i plesom uveseljavali su mještane, te otjerali sve loše što se dogodilo protekle godine.

Već tradicionalno povorka traktorima krenula je u 10 sati od Područne škole Hromec, prošla kroz neka mjesta u općini i završila na starom igralištu u centru Đurmanca. Tamo je bio pripremljen bogat program, uz pucnjavu kuburaša, glazbu i paljenje fašnika.

Načelniku Općine Đurmanec Damiru Beloševiću je drago što se svake godine organizira fašnička povorka i što to već postaje tradicija.

– Zahvaljujem svim maškarama, što su unatoč lošem vremenu svojim angažmanom doprinijeli još jednoj uspješnoj fašničkoj povorci. Kao i svake godine bilo je jako šareno i veselo – istaknuo je načelnik Belošević.

U utorak, 13. veljače održat će se i mali fašnik na kojem će sudjelovati djeca iz Dječjeg vrtića Đurmanec i Osnovne škole Đurmanec.