Općina Đurmanec Općina Đurmanec

U Općini Đurmanec niče novo dječje igralište! Potpisan ugovor vrijedan gotovo 53 tisuća eura

24. srpnja 2023. Izdvojeno

Općina Đurmanec potpisala je ugovor s tvrtkom V&B-Graditeljstvo za izvođenje radova na izgradnji i opremanju dječjeg igrališta u naselju Ravninsko, a ukupna vrijednost radova i opremanja igrališta iznosi 52.918,75 eura.

Projekt izgradnje dječjeg igrališta sufinancira se preko natječaja “Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje i proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo” što je potvrdio i Upravni odbora Lokalne akcijske grupe „Zeleni bregi” koji je za ovaj projekt dodijelio 41 bod. Odluku Upravnog odbora LAG-a „Zeleni bregi” potvrdila je i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je osiguran iznos potpore od 32.917,22 eura, dok će se preostali iznos osigurati iz Općinskog proračuna.

Radovi na izgradnji i opremanju dječjeg igrališta započeli su odmah po potpisivanju Ugovora, a predviđeni rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana.

Ovim projektom Općina Đurmanec nastoji unaprijediti društvenu infrastrukturu u ruralnim područjima te omogućiti bolje temeljne usluge za svoje stanovništvo. Dječje igralište u naselju Ravninsko bit će novo mjesto za igru i zabavu za najmlađe, pružajući im sigurno i poticajno okruženje za razvijanje kreativnosti i socijalnih vještina.

Mladi i djeca predstavljaju temelj budućnosti društva te su neprocjenjivo bogatstvo i potencijal u koji treba kontinuirano ulagati. Upravo to prepoznala je i Općina Đurmanec koja ovakvim ulaganjima potiče socijalni razvoj naših najmlađih. Kroz podršku i poticanje njihovog razvoja, gradimo društvo koje će biti otporno na izazove – rekao je načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević.