Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Vikend u sportskom duhu: Održana natjecanja u šahu, gađanju glinenih golubova i beli te malonogometni kup

2. svibnja 2024. Izdvojeno

Općina Đurmanec na Jurjevo je proslavila svoj dan, a u sklopu proslave Dana općine, Župe i Osnovne škole Đurmanec, pripremljen je bogat program. Nakon već održanog prvog dijela programa, vikend događanja bila su u sportskom duhu.

Naime, u petak je u prostorijama đurmanečke Osnovne škole održan šahovski turnir, u kojem je prvo mjesto osvojio Mihael Pospiš, drugo Zdravko Kralj, a treće Branko Petek. Sudjelovalo je deset igrača, među njima i petero djece, a igralo se u dvije skupine. Trojica najboljih dobili su pehare, dok su ostali sudionici počašćeni pićem po želji.

Subota je započela natjecanjem u streljaštvu na glinene golubove i zračnom puškom na streljani Lovačkog društva „Macelj” Đurmanec. Sudjelovalo je ukupno 11 ekipa, a uzvanici i domaći lovci uživali su u ugodnoj atmosferi tijekom cijeloga dana na prostoru lovačke streljane.

U gađanju na glinene golubove ekipno je prvo mjesto osvojio LD „Kuna” Pregrada, drugo LD „Orao” Gornja Stubica i treće LD „Kuna” Gornje Jesenje. U pojedinačnoj kategoriji prvi je bio Andrej Loinjak, drugo mjesto pripalo je Damiru Kiriniću, a treće Josipu Iliću – Peciju. U gađanju zračnom puškom prvo mjesto osvojio je Antonio Leško, drugo Milan Klasić, a treće Marijan Poslončec. Za fair play nagrađen je Josip Ilić – Peci.

Osim toga, u popodnevnim satima u đurmanečkoj školi potom je održan turnir u beli u kojem je sudjelovalo deset parova, a prvo mjesto osvojio je par koji su činili Ivan Pavić i Zvonko Pavić iz Đurmanca.

U organizaciji SD-a Đurmanec održan je malonogometni kup u kojem su sudjelovale četiri ekipe. Prvo mjesto osvojio je Đurmanec, drugo Macelj, treće mjesto pripalo je Javoru, dok je četvrti bio Lukovčak.

Svim sudionicima, a posebno najboljima, čestitao je i općinski načelnik Damir Belošević.

– Zahvaljujem društvima, klubovima i svima ostalima koji se uključuju u ovakva događanja i na taj način obogaćuju društveni i sportski život naših mještana te što se rado uključuju u obilježavanje Dana općine Đurmanec – rekao je načelnik Belošević.