Općina Đurmanec Općina Đurmanec

Zajednica HVIDRE KZŽ u Jezerišću održala kvalifikacijske igre za državno natjecanje invalida Domovinskog rata

5. listopada 2023. Izdvojeno

Zajednica HVIDRE Krapinsko-zagorske županije je u Jezerišću u Općina Đurmanec imala druženje i kvalifikacijske igre za 27. SŠNIDOR – svestrano športsko natjecanje invalida Domovinskog rata, koje se će ove godine održati od 13. do 15. listopada u Malom Voćinu.

Predsjednik Zajednice HVIDRE KZŽ Ivan Čvek rekao je kako će se ondje natjecati vojni invalidi s područja cijele Hrvatske što će ujedno biti prilika za njihovo druženje te susrete s prijateljima.

-Na kvalifikacijskim igrama branitelji su se natjecali u pikadu, visećoj kuglani, streljaštvu i šahu, dok će se u Malom Voćinu osim u ovim disciplinama natjecati još u plivanju, boćanju i ribolovu. Kvalificiralo se 30 natjecatelja koji će onda predstavljati našu županiju. To je prilika da se invalidi Domovinskog rata, osim u sportskim natjecanjima – podruže, i razgovaraju te razmjene svoja iskusta – istaknuo je Čvek  i dodao kako se u Jezerišću održala i tribina „Invalid je cijeli čovjek“.

Susrete te aktivnosti  invalida Domovinskog rata okupljenih u udruge podržava i Općina Đurmanec koja je na svom prostoru bila domaćin natjecanju.

-Kroz proračun ali i u organizacijskom smislu uvijek smo podrška braniteljima Domovinskog rata u njihovim aktivnostima. Tako je bilo i ovoga puta gdje smo spremno prihvatila domaćinstvo u spomenutim sportskim natjecanjima, a svima onima koji su osiguralo nastup u Voćinu na igrama na nacionalnom nivou želimo puno sportske sreće. Naravno, u cijeloj priči rezultat je u drugom planu jer je to prije svega prilika za susrete starih prijatelja i suboraca u Domovinskom ratu – poručio je načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević dodajući da je to i prilika da svi zajedno još jednom iskažemo zahvalu braniteljima za sve što su napravili i žrtvu koju su podnijeli kao sudionici Domovinskog rata i obrane samostalne i neovisne Hrvatske.